Queeste naar Seks en Literatuur - Hier nog een luxeprobleem
<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Hier nog een luxeprobleem


De meeste mensen schrijven blogs omdat ze iets op hun hart hebben dat ze moeten delen. Doorgaans zijn dat vragen waar ze zelf niet uitkomen, of waar niemand uitkomt. Soms worden blogs gebruikt als dagboek en weer andere mensen dumpen er alles op wat ze kwijt moeten. Ik gebruik mijn blog meestal als uitlaatklep. Als ik iets op mijn hart heb dan zeg ik het ook. Doe ik overigens ook in het dagelijks leven. Ik loop met het hart op mijn tong.

Zelf zie ik daar geen probleem in. Als je wat te zeiken hebt, dan gooi je het er maar uit, doe ik zelf ook en nog t liefst met een grote fles rode wijn erbij. Lekker klagen over niets! Bij mij mag je ziften over alles wat je dwars zit, of het nou ergens op slaat of niet. Van mij hoef je geen immens grote problemen te hebben voor je je mond opentrekt. Daarentegen vind ik wel dat als je een écht probleem hebt, je je ook moet laten helpen. Tuurlijk mag je ook dan klagen, maar kom niet vijf jaar bij me klagen zonder wat aan je probleem te willen doen.

Nou kreeg ik gisteren het verwijt naar mijn hoofd dat ik een negatief persoon ben. Dit verwijt kreeg ik van iemand die ik me dicht nabij stond, maar niet zo dichtbij dat we elkaar op die manier persoonlijk zouden mogen aanvallen. Volgens hem zou ik het  klassieke voorbeeld zijn van een zwartkijker. Geboren in een gespreid bedje, nooit iets te klagen gehad en toch klaag ik. Waarover ik dan wel niet klaagde? Mijn studie is kut, ik zie mijn vrienden nooit, mijn bovenburen zijn irritant etc. etc. Wat had ik nou te klagen? Was ik suicidaal? Stond ik s ochtends op dat ik alleen maar zwart om me heen zie? Ben ik depressief? Ik moest niet zo klagen want hij kende mensen die het veel slechter hebben dan ik. Ik heb een luxeprobleem.

En ja, inderdaad. ik héb een luxeprobleem. Godzijdankwelja. Als meneer mij enigzins had gekend dan weet hij dat ik s ochtends dankbaar ben omdat ik de kans heb gehad te leren om te weten wat het is dat de zon schijnt en dat ik de kleur kan zien van alles om mij heen. Ik ben een persoon die gelukkig kan worden als ik de buschauffeur een voetganger zie groeten en de voetganger groet hem terug. Ik kan gelukkig worden van een gelukkig gezicht van een ander. Moet ik de hele dag mijn klep dicht houden omdat er mensen zijn die het zwaarder hebben dan ik? Volgens hem klaagde ik wel over alles, maar hij kende iemand wiens ouders beiden kanker hebben maar hem hoorde je niet klagen. ...Ehm, excuse me? Ik vind het nogal irrelevant, om maar niet te zeggen grof, dat je zo'n vergelijking dúrft te trekken. However, daar hield het niet mee op...

Ik geef onmidelijk toe dat ik een zeikerd ben. Dat ik veel en graag zeik. En als mensen daar iets op aan te merken hebben, dan mogen ze dat gerust zeggen. Dikke kans dat ik me er wat van aantrek ook en dat ik wat met deze feedback zal doen. En als iemand die het écht zo zwaar heeft dat tegen me zegt dan geef ik hem groot gelijk. Maar hij? Ik zal niet al te persoonlijk worden en hier een biografie neerzetten van de desbetreffende persoon, maar ik kan je wel zeggen dat ik me niets aan zal trekken van zon lading kritiek als dat komt van iemand die zelf, sinds het behalven van zijn havo-diploma, 5 jaar geleden in een negatieve spiraal neerwaarts zit en daar weigert iets aan te doen omdat de wereld toch zuigt... Sorry, maar dan kan ik maar één ding van je zeggen vriend; Jij hebt verdomd weinig gesnapt van je eigen kritiek op mij.


18 Mei 2007 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam morgaine @ 09:42 13-Nov-2007
Hallo jij, ik dwaalde hier wat rond en zag je weblog. Ik kan het niet laten om op dit stukje wat commentaar te leveren. Als ik je stukjes zo lees heb ik helemaal niet de indruk dat je negatief bent, volgens mij heb je gewoon een kritische kijk op de wereld en jezelf, en laat je horen wat je ervan vindt. Ik vind je log prettig leesbaar en zeker niet vanuit negativiteit geschreven.
Gewoon lekker door"mopperen" dus wat mij betreft....

Groet,
Morgaine

Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog
Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!

De Sleur der Dagen
over frustraties, irritaties en alles wat ik kwijt wil
He, bedankt voor die 1000 euro he
De socialist en het Ukkie
Hier nog een luxeprobleem
1500 omdat je me niet kan helpen
Onvoldoende Docent
Het verstand gaat er met de jaren uit
O wat ben je lelijk..De grote Queste naar Seks en Literatuur
Gejat natuurlijk.

Mijn geloof...

Jij. Mijn boekgeschenk.
Liever dan.
Shoot me when I'm twenty
Hoofdrekenen versus klantvriendelijkheid
Ziekte meets schijnheil
De Grote Queste naar Seks en Literatuur


Ik wil alles met je delen
En er is niet eens een behalve.
Who... me?
De kleine rode Kip
ShoarmaPapa
Vivaldi's Children
Jumpstyle
Als je me morgen ziet
Ik hou alleen van je als je dit doorstuurt!

Ik voel me ozo heppie
Ik wil alles met je delen..


Het grote vakantie schuldgevoel
Huiswerk! :@
OntDekking
Helios
Het grote vakantie-schuldgevoel