Queeste naar Seks en Literatuur - Hoofdrekenen versus klantvriendelijkheid
<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Hoofdrekenen versus klantvriendelijkheid


Ik ben nooit een kei geweest in hoofdrekenen. Ik kan me herinneren dat toen ik op de lagere school zat ik het als enige presteerde om 3 hele middagen te doen over één bladzijde cijferen en dan nog 27 fouten wist te behalen. Een prestatie opzich zou je denken. Nou moet ik je bekennen dat ik er altijd van heb gedroomd om cassiere te worden. Nou niet direct je conclusies trekken, maar alle meisjes hebben een droom. De meesten willen juf worden, zoals de jongetjes graag brandweerman willen worden of bij de politie willen. Ik wou cassiere worden. Het mooiste eraan leek mij dat ik dan ook ringen mocht om mijn duim, wijsvinger, middelvinger, ringvinger en om de pink. in mijn kleine wereldje hadden alleen cassieres zoveel ringen om. En dan de hele dag met die boodschappen voor zon piepding langs. Prachtig leek het me. Ik als kleine uk zag mijn droom echter niet zitten, want ik was zo slecht in hoofdrekenen, dus toen ik op 12-jarige leeftijd gerust werd gesteld dat cassieres allang niet meer hoefden te rekenen kon ik mijn geluk niet op.

Nu nog 7 jaar later heb ik wat ik wil; ik ben cassiere (zij het als bijbaan, maar dat is ook wel meer dan voldoende). Al anderhalf jaar. De realiteit van het kassawezen blijkt echter anders dan ik altijd verwacht had. Grootste nadeel is nog wel dat mensen je dom vinden, en dat is ook zo want dat is bewezen door hun vooroordeel. Nou zul je mij nimmer horen beweren dat ik een van de grootste lichten ooit geboren ben, maar mijn brein is wel groter dan dat van een kever en enige waardering zou ik zeker op prijs stellen. Nu de punt van mijn verhaal.

Ik zat vanavond lekker achter de kassa, rustig te dagdromen (wat moet je anders?) toen een vrouw meer wou pinnen. Ze wou wel E 25,- meer. Madame moest 38,- betalen dat zou neerkomen op het overweldigende bedrag van 63,-. Niets aan de hand. Versuft als ik was door al mijn gedroom over *kwam niet door de censuur* neem ik de tijd om haar een halve seconde aan te kijken alvorens te zeggen dat ze dan 63,- moest pinnen. Mevrouw de Hoogbegaafde interpreteerde mijn halve seconde luiheid echter als Idioterie en snibde: "Dat word 63,-! Moeilijk he... Hoofdrekenen..." Er is nog één ding erger aan het kassawezen dan dat mensen je dom vinden: Uit klantvriendelijke overwegingen moet je de belediging rustig slikken, met een zeer intelligente blik ja knikken en rustig doen wat ze zeggen.

De tijd dat mensen cassiere werden omdat ze hun school niet hadden afgemaakt is allang voorbij. Cassieres worden cassieres omdat manlief toch genoeg verdient en zij niet thuis willen zitten, cassieres worden cassieres als brug tussen twee banen, als extraatje, of als tijdverdrijf. Wat ik bij ons op het werk zie is dat de cassieres cassieres zijn omdat ze het zich kunnen permitteren, niet omdat ze het geld zo hard nodig hebben. We kunnen cassiere blijven omdat we genoeg hersens hebben om te kunnen bedenken dat we onze mond moeten  houden als iemand tegen ons zegt: "Och meissie toch, gelukkig hoeffie niet alles zelf uit te rekenen he?"

 


07 Januari 2007 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam Jacob @ 12:25 11-Feb-2007
nou moet ik toch zeggen dat de gemiddelde cassiere niet al te snugger is... zo kreeg ik laatst een fikse korting omdat dat meisje dus ook niet kon rekenen... ik met mijn rekenhoofd hou me natuurlijk stil... ze komt er wel achter bij het kassa te kort...

ook bij de bigboss is cassiere zijn een moeilijke taak... zo kreeg ik een triplex plaat van 46 euro mee voor 12 euro...

Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog
Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!

De Sleur der Dagen
over frustraties, irritaties en alles wat ik kwijt wil
He, bedankt voor die 1000 euro he
De socialist en het Ukkie
Hier nog een luxeprobleem
1500 omdat je me niet kan helpen
Onvoldoende Docent
Het verstand gaat er met de jaren uit
O wat ben je lelijk..De grote Queste naar Seks en Literatuur
Gejat natuurlijk.

Mijn geloof...

Jij. Mijn boekgeschenk.
Liever dan.
Shoot me when I'm twenty
Hoofdrekenen versus klantvriendelijkheid
Ziekte meets schijnheil
De Grote Queste naar Seks en Literatuur


Ik wil alles met je delen
En er is niet eens een behalve.
Who... me?
De kleine rode Kip
ShoarmaPapa
Vivaldi's Children
Jumpstyle
Als je me morgen ziet
Ik hou alleen van je als je dit doorstuurt!

Ik voel me ozo heppie
Ik wil alles met je delen..


Het grote vakantie schuldgevoel
Huiswerk! :@
OntDekking
Helios
Het grote vakantie-schuldgevoel